Företagsekonomiska institutionen

Registrering, avregistrering och omregistrering

Registrering sker från det att andra antagningsbeskedet kommit och stänger ungefär en vecka innan terminsstart. Om du inte registrerar dig i tid förlorar du din plats. Du måste anmäla att du vill registrera dig även om du är villkorsantagen. Registrering sker på Studentportalen. Nedan hittar du utförlig information om registrering, avregistrering och omregistrering vid Företagsekonomiska institutionen.

Registrering

Avregistrering/avbrott

Omregistrering

Registrering

Registrering för dig som är antagen

Vi tillämpar webbregistrering via Studentportalen för alla våra kurser. Webbregistrering är en bekräftelse på att du vill ta din plats i anspråk och gå kursen, en sorts upprop på webben. Registrering sker mellan vissa datum, som du hittar i Studentportalen. Datumen står även på det e-postmeddelande du får från institutionen efter att det andra antagningsbeskedet kommit. Se till att bevaka din skräppost då våra mejl ibland hamnar där.

Registrering för villkorsantagna

Om du har en VI-märkning (antagen med villkor) på antagningsbeskedet sker registrering i två steg:

 • Registrering sker via e-post till studievagledning@fek.uu.se (master@fek.uu.se för antagna till magister- och masterprogram) senast sista registreringsdag.
 • Uppvisande av behörighet sker genom att du skickar in ett studieintyg som visar att du uppfyller behörighetskraven. Detta ska ha inkommit till studievägledningen senast terminstartsdagen kl. 08:00 för kurser och kurspaket som börjar under första halvan av terminen, samt 08:00 vid kursstart för kurser som börjar under andra halvan av terminen.

Registrering för reserver

Om vi kan erbjuda plats till reserver sker detta via e-post till den e-postadress du angivit på antagning.se. E-post skickas ut två dagar efter registreringsdeadline till eventuella reserver som kan erbjudas plats. Om du erbjuds en plats har du två dagar på dig att ta din plats i anspråk. Observera att vi alltid gör överintag på våra kurser och program vilket betyder att om en student som hoppar av en kurs/program under terminens gång ersätts inte platsen.

Om du har en VI-märkning (antagen med villkor) på antagningsbeskedet sker registrering i två steg:

 • Registrering sker via e-post till studievagledning@fek.uu.se (master@fek.uu.se för antagna till magister- och masterprogram) senast sista registreringsdag, vilket framgår av det e-postmeddelande där du erbjudits plats på kursen.
 • Uppvisande av behörighet sker genom att du skickar in ett studieintyg som visar att du uppfyller behörighetskraven. Detta ska ha inkommit till studievägledningen senast terminstartsdagen kl. 08:00 för kurser och kurspaket som börjar under första halvan av terminen, samt 08:00 vid kursstart för kurser som börjar under andra halvan av terminen.

På vår sida om reservantagning kan du hitta mer information om reservantagning.

Avregistrering / avbrott

Lika viktigt som det är att registrera sig på kurs/er man vill gå, är det att avregistrera sig om man ändrar sig. Om du avbryter dina studier inom tre veckor efter terminsstart (kursstart om du inte läser en hel nivå, utan en kurs som börjar senare på terminen) tar vi bort din registrering och du kommer att kunna söka kursen på nytt en kommande termin.

Om du hör av dig efter tre veckor efter termins/kursstart, lägger vi in ett avbrott på den kursen. Du kan då inte söka kursen på nytt. Om du vill gå kursen vid ett senare tillfälle kan du bli omregistrerad i mån av plats.

Avregistrering görs hos studievägledningen. Du mejlar oss ditt namn, personnummer samt namnet på kursen du vill avregistrera dig på. 

 • Avregistrerar du dig från program du blivit nyantagen och registrerat dig på aktuell termin kan du söka programmet på nytt.
 • Avregistrerar du dig från kurs kan du söka kursen igen framöver.
 • Avbrott från program innebär att du avsäger dig din plats på programmet och får därefter inte fortsätta läsa kurser inom programmet.
 • Avbrott på kurs innebär att du inte kan söka kursen igen utan endast kan avsluta kursen genom omregistrering, vilket alltid sker i mån av plats.  

Omregistrering

Omregistrering sker i mån av plats. Du kontaktar Studentexpeditionen för information om möjligheterna till omregistrering samt hur du kan avsluta en tidigare påbörjad kurs. Önskemål om omregistrering tas emot under perioden 1 augusti fram till sista registreringsdag inför en hösttermin och 1 december fram till sista registreringsdag inför en vårtermin.

Kort om registrering
 • Skaffa konto på Studentportalen.
 • Logga in på Studentportalen och följ instruktionerna för registrering på den kurs du tänker läsa.
 • Är du reservplacerad kommer du bli kontaktad via mejl om det finns plats
 • Omregistrering sker i mån av plats. Kontakta info@fek.uu.se