Utlandsstudier

Är du sugen på att uppleva mer av världen? Vill du bredda din internationella erfarenhet? Företagsekonomiska institutionen har samarbete med omkring 40 universitet i ett 20-tal länder.

Vem kan söka?

Om du planerar att läsa företagsekonomi under ditt utbyte är det via oss på Företagsekonomiska institutionen du ska söka, då vi har avtal med Business Schools och andra företagsekonomiska institutioner. Utbytesplatserna kan sökas av alla vid Uppsala universitet som är antagna till

  • Ekonomie kandidatprogrammet
  • De tvååriga masterprogram som ges vid institutionen
  • Studier i företagsekonomi som fristående kurs
  • Studerande vid andra program där företagsekonomi ingår. 

Behörighetskriterier och urval för kandidatstudenter 
Behörighetskriterier och urval för masterstudenter (engelsk text)

Vill du läsa valfria kurser finns det generella avtal som Uppsala universitet har, vilka är öppna för alla studenter vid universitetet. Det är Avdelningen för internationalisering som administrerar dessa utbyten. Deras ansökningsperioder och urvalsregler skiljer sig dock åt från Företagsekonomiska institutionens.
 

Viktiga datum!

  • International Mobility Office har stängt för sommaren 25 juni - 25 juli.
  • Utbytesansökan till Vt22 är nu öppen och kommer stänga 23:59 söndagen 12 september.
  • Resultatet från utbytesansökan till Vt22 beräknas presenteras 20 september. Universitet med tidig deadline kräver en inlämnad överenskommelse 23 september, medan ordinarie deadline för inlämnad utbytesöverenskommelse är 26 september.
  • Fredagen 10 september kommer International Mobility Office svara på frågor per mejl, telefon och Zoom kl 10.00-12.00 samt 13.15-16.00.
     

Vart kan du åka?

Vi har samarbete med omkring 40 olika universitet i ett 20-tal länder runt om i världen. Vi erbjuder utbytesplatser hos partneruniversitet i både Europa, Asien och Nordamerika. Våra utbyten är främst med olika Business Schools varför vi förutsätter att du tänker läsa företagsekonomi under ditt utbyte. I den mån det är möjligt kan du dock läsa någon kurs i ett relaterat ämne.

Våra utbyten

Jordglob

Så här söker du

Det finns två ansökningsomgångar för studenter på kandidatnivå; januari - februari och augusti - september. För studenter på något av institutionens masterprogram sker ansökan i januari - februari. Utbyte söks för en termin och sker under direkt följande termin.
Antalet platser och tillgängliga universitet varierar i de olika ansökningsomgångarna.

Ansökningsprocessen för kandidatstudenter
Ansökningsprocessen för masterstudenter (engelsk text)

Erbjuden plats

Vilka som erbjuds en utbytesplats anslås efter stängd ansökningsomgång tillsammans med instruktioner om hur du tackar ja eller nej till erbjuden plats. Om du tackar ja skriver du under en överenskommelse om utbytesstudier, vilken är bindande. Du registrerats på utbyte i Ladok vilket gör att du inte kan bli antagen till kurser vid Uppsala universitet under samma termin. När du tackat ja och lämnat in din överenskommelse nominerar vi dig till partneruniversitetet och därefter tar du själv över kontakten med utbytesuniversitetet.

Erbjuden utbytesplats

Vad händer när du tackat ja?

Praktisk information om utbyte

När du valt vilka kurser du ska läsa är det också viktigt att du ansöker om förhandsbesked.

Sök förhandsbesked

Efter utbytet

Som avslutning på ditt utbyte ska du skriva en reseberättelse, tillgodoräkna dig kurserna du läst samt skicka in intyg till CSN.

Efter utbytet

Vanliga frågor om utbytesstudier

Har du frågor om utbytesstudier? Vi har samlat vanliga frågor på ett ställe, så titta där innan du kontaktar International Mobility Office, kanske hittar du svaret på dina frågor.

Vanliga frågor om utbyte

Kontakta International Mobility Office

Mottagningstider: Måndag och torsdag 10-12, tisdag och onsdag 12.30-14.30
Adress: Kyrkogårdsgatan 10, ingång C

E-post: outgoing@fek.uu.se
Telefon: 018-471 6801

Senast uppdaterad: 2021-09-10